Julemarked i Flensborg

 • Julestemning over det hele

  Den 23. November starter julemarkedet på ”Südermakt” i Flensborg.

  Når Flensborg stråler med et hav af lys og når der er grangrene over det hele, når man kan høre julesange og lugte punchen og honningkager, så er juletiden officiel begyndt. Dette år vil det ske den 23. november: præcis klokken 17 starter julemarkedet med et lille fest og man tænder lysene på det imponerende 20 m høje juletræ.

  I år er det igen den store julepyramide der står i fokus af julemarkedet. Indrammet bliver pyramiden af mange små boder der lokker med duften punch, æblepunch eller varm kakao. Til alle dem, der bliver sulten, er der et kæmpe udvalg: fra stegte æbler, over ristede pølser, hen til honningkager. Det bliver sikkert ikke let at vælge imellem. Lige meget om man står ved disken under pyramiden eller i hyggelig læ ved boderne – her kan man mødes med vender. Og man kan enten starte sin indkøbstur styrket herfra eller man afslutter den hyggeligt med en punch.

  Og dem der tror at julemarkedet i Flensborg er ensbetydende med Südermarkt, de tager fejl. I hele Flensborgs gågade kan man finde spændende håndværksprodukter og en masse lækkerier. Hvis man er ude efter julegaver kan man søge efter dem i de dejlig pyntede butikker fra den røde gade hen til nørretorvet. Her kan man ikke kun finde juledekorationer og produkter ”made in germany” men også internationale produkter og designartikler fra nabolandet Danmark.

  Julepoststationen åbner deres døre

  For børnene er Juletiden, den tid hvor der skrives ønskesedler. For at disse også når julemanden i den rette tid, har Flensborg by indrettet en julepoststation i turistkontoret ved ZOB. Lige som i det sidste år kan alle børn, fra den 23. november til den 16. december, aflevere deres julepost her. Brevene bliver så direkte sendt videre til julemanden. Sammen med nisserne vil han så læse alle breve og besvare dem. Og de der har været artigt i år, får sikkert også opfyldt deres ønsker.

  Hvis man vil gå helt sikker, så kan man også være med til at pynte ønskejuletræet. Den 28. november kan alle små gæster pynte det store juletræ med deres ønsker.

  Mellem den 23. november og 23. december har Flensborgs julemarked åben mandag til lørdag fra klokken 10 til 22 og om søndagen fra klokken 11 til 20.